Hegedűs Sándor

Image
Mint sokan mások, én is kisgyerekként kezdtem a hangszeres zenetanulást. A zongora mellett a harmonika volt a kedvenc hangszerem, s a zenei pályám első sikere is ehhez köthető. 1963-ban egy nemzetközi versenyen, duoóban a második helyezést értük el.
A zeneiskola után főiskolát végeztem, zenetanárként dolgoztam, illetve a debreceni Lux együttesben zenéltem. Az önképzést is fontosnak tartottam, ezért 1980-83 között több alkalommal részt vettem Gonda János nemzetközi jazz kurzusain. 1982-89 között a debreceni Csokonai Színházban dolgoztam mint zongorista, szintetizátoros és korrepetitor, illetve 1985-ben megalapítottuk a Hangfogó Band formációt. Ezekben az években párhuzamosan zenéltem a ként fent említett együttesben, akikkel számtalan hazai és külfölsi fellépésen vettem részt. Sok siker és elismerés van a hátunk mögött.
A Lux együttessel 1984-ben elnyertük a Nemzetközi Békedal Fesztivál közönségdíját. A Hangfogó Band két nagysikerű, színházi jellegű koncertműsorának (A csend hangjai, Farkasvadászat) a hangszerelését én készítettem, amelyekből CD készült, illetve bejártuk velük az egész országot.
1989-től, 4 éven keresztül Európa sok országában zenéltem a Rhythmo Dance Band billentyűseként (Norvégia, Finnország, Svájc, Portugália, Németország, stb.) A hazatérésem után elsősorban a Hangfogó Band kötötte le az energiámat, rengeteg fellépésünk volt a különféle műsorainkkal itthon és külföldön.
1999-ben Debrecen városa részéről nagy megtiszteltetés ért, Csokonai Díjat kaptam a Lux együttessel.
2008-tól a Melodia Big Band és a Debrecen Big Band zongoristája vagyok, az utóbbinak alapítója.